Skandal u najavi

Njemački tužitelji upali u Porscheove urede zbog sumnje u korupciju

Objavljeno: 28.05.2019. u 21:29

Oko 200 policajaca i istražitelja ureda državnog tužitelja pretražilo je urede kompanije, poreznih službi, Porscheova poreznog savjetnika i privatne kuće u Stuttgartu u potrazi za papirnatim i digitalnim dokumentima

FOTO: Twitter

Ured državnog tužitelja u Stuttgartu saopćio je da su istražitelji pretražili urede njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea zbog sumnje u podmićivanje revizora radi dobivanja poreznih informacija, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Postoji sumnja da je službenik iz ureda za reviziju poslovnih objekata u Stuttgartu otkrio vrlo povjerljive informacije poreznom savjetniku kompanije Porsche AG i prihvatio naknadu u zamjenu - navodi se u saopćenju.

Oko 200 policajaca i istražitelja ureda državnog tužitelja pretražilo je urede kompanije, poreznih službi, Porscheova poreznog savjetnika i privatne kuće u Stuttgartu u potrazi za papirnatim i digitalnim dokumentima.

Osim istrage o mogućem podmićivanju, istražitelji sumnjaju da je kompanija bivšem članu radničkog vijeća isplatila "nesrazmjerno velike” iznose novca.

- Šest osoba, uključujući i neke iz same uprave kompanije, možda je počinilo prevaru na štetu Porsche AG-a - navodi se u saopćenju Ureda državnog tužitelja.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije