open-navfaktor-logo
search
COVID-19
Njemačka: Klub reprezentativca BiH ide u izolaciju
Njemački drugoligaš Fudbalski klub Erzgebirge Aue, za koji nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Mihojević, odlučio je da cijelu ekipu i stručni štab stavi u kućnu izolaciju, nakon što je jedan član osoblja bio pozitivan na COVID-19.
05.05.2020. u 13:39
get url
text

Radi se o prvom potvrđenom slučaju zaraze koronavirusom u drugom krugu testiranja njemačkih fudbalskih klubova, a dolazi dan prije sastanka Vlade na kojem će se razmatrati dodatno popuštanje restriktivnih mjera, čime bi se omogućio nastavak fudbalskih takmičenja pred praznim tribinama.

Erzgebirge Aue nije objavio ime člana osoblja koji je pozitivan na COVID-19, ali je potvrdio da će svi igrači, treneri i uposlenici kluba ostati kod kuće uoči još jednog kruga testiranja na koronavirus, koji će biti obavljen u četvrtak.

Ove sedmice deset ljudi bilo je pozitivno na koronavirus tokom testiranja u svih 36 klubova prve i druge Bundeslige. Među njima su bila i dvojica igrača Kölna i član osoblja. Međutim, klub nije odlučio da sve igrače, trenere i uposlenike pošalje u kućnu izolaciju.

VEZANI TEKST - Ohrabrujuće: Bundesligaši pale motore naredne sedmice

Prva i druga Bundesliga prekinute su 13. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. U elitnom razredu njemačkog fudbala do tog trenutka bilo je odigrano 25 kola, a lidersku poziciju na tabeli držao je minhenski Bayern s 55 bodova, četiri više od drugoplasirane Borussije Dortmund.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.