Četvrtak, 04.03.2021.

Okupljeni simpatizeri

NiP-ovci u Ilijašu čekaju da CIK preuzme glasačke listiće: Sutra ponovo prebrojavanje šest vreća

FOTO: Ines Lučić

Članovi i simpatizeri stranke Narod i pravda još uvijek se nalaze ispred zgrade Općine Ilijaš zajedno sa kandidatom za načelnika u ime "Četvorke" Amarom Dovadžijom, a prije nekoliko minuta pridružio im se i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde.

Kamion Centralne izborne komisije stigao je ispred zgrade Općine a u kojem će biti prevezeni glasački listići iz Ilijaša.

Kandidat za načelnika općine Ilijaš Amar Dovadžija zajedno sa okupljenima čeka ispred zgrade dolazak CiK-a.

- Mi samo želimo da zaštitimo ono što je unutra i što je van zgrade, zgradu općine i izborni materijal. Jer je član Izvršnog odbora SDA sinoć pokušao dauđu u zgradu općine pa je vraćen. Zašto se odugovlači sa rezultatima. Nemoguće je da je u Ilijašu izašlo 10.300 glasača, imamo dva kandidata za načelnika i da imamo u cijeloj BiH rezultate a u Ilijašu ne – kazao je Dovadžija.

Velid Fazlić, predsjednik Općinske izborne komisije Ilijaš za Faktor je kazao kako se nakon Vareša očekuje dolazak CiK-a po izborni materijal. A u međuvremenu Općinska izborna komisija je održala sastanak.

- Dobili smo naredbu iz CiK-a za otvaranje šest vreća sa glasačkim listićima. U skladu sa tom naredbom imenovali smo birački odbor, obavijestili sve političke subjekte, posmatrače da će sutra u pola 10 biti obavljeno prebrojavanje u holu Općine Ilijaš – kazao je Fazlić.

Istakao je da večeras CiK dolazi po listiće Covid-mobilnih timova, te nepotvrđene glasačke listiće za glasanje u odsustvu.

-Osim toga nose rezultate, originalne obrasce, koje su unijeli u Ilijašu a koji se vide po rezultatima CIK-a. Čekamo da otpremimo izborni materijal i da idemo kući spavat. A sutra nam je nov dan i nove obaveze – kazao je Fazlić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh