open-navfaktor-logo
search
Nemile scene
Nezvanično: Kod Jablanice zapaljen automobil u kojem se vozio sudija Sabrija Topalović!?
Nakon utakmice 10. kola Premijer lige BiH u kojoj su snage odmjerili Velež i Borac, a koja je prekinuta u 82. minuti, navodno je došlo do još jednog incidenta.
22.09.2021. u 00:58
get url
text

Podsjećamo da su navijači Veleža nezadovoljni suđenjem uletjeli na teren u 82. minuti nakon što je Stojan Vranješ drugim golom udvostručio prednost Banjalučana.

VEZANI TEKST - Prekinuti meč Velež - Borac bit će registrovan rezultatom 0:3, uz žestoku kaznu za Rođene

Sudija Sabrija Topalović odmah je odsvirao kraj, a Borcu će za zelenim stolom najvjerovatnije biti upisana pobjeda službenim rezultatom 3:0, dok će FK Velež biti naknadno kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice.

Stvari se neslužbeno saznaje SportSport.ba nisu završili na tome. Kako piše ovaj portal kod Jablanice su napadnute sudije pri povratku iz Mostara.

- Navodno je zapaljen automobil u kojim se kući vozio zenički sudija Topalović. Pokušali smo provjeriti ove informacije kod PU Jablanice i Operativnog centra Konjic, no iste nam nisu mogli potvrditi uz objašnjene da su im sve ekipe na terenu.

Neslužbeno također saznajemo da su jedan od sudija kao i Adnan Alispahić koji je bio supervizor suđenja, dovezeni u bolnicu u Jablanicu.

Više informacija po ovom pitanju trebalo bi poznato sutra u ranim jutarnim satima - piše SportSport.ba.

Kako pišu Sportske navodno se pojavio i snimak na kojem se vidi da su vatrogasci na terenu. 

Navodno, Alispahić je tom prilikom zadobio povrede glave, ruku i rebara. Napadnute sudije i Alispahić, supervizor, inače član Komiteta za sudije FSBiH, uspjeli su da pobjegnu drugim automobilom u kojem su bile pomoćne sudije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.