- Naime, Hadžiahmetović je doveden iz Breze, kao navodni ekspert, i 23.10.2019. godine je na sjednici Nadzornog odbora KJKP ViK izabran za direktora tog javnog preduzeća. On je na tu poziciju izabran na osnovu provedenog konkursa, na kojem je jasno naglašeno da se bira na period od četiri godine, a ne na neodređeno vrijeme. Tadašnji predsjednik Nadzornog odbora KJKP ViK Kemal Ademović je Hadžiahmetoviću osigurao ugovor sa nezakonitim klauzulama "na neodređeno vrijeme" i "da se poslije isteka mandata rasporedi na neku od pozicija unutar ViK-a u skladu sa stručnom spremom", a koji je ovaj potpisao.

Navedene klauzule su u potpunosti u suprotnosti sa članom 20.a Zakona o radu FBiH ("Službene novine Federacije BiH", broj: 26/16 i 89/18) i Uredbom o postupku prijema u radni odnos u Kantonu Sarajevu, a koju je, usput rečeno, pompezno najavljivala i usvojila sama Vlada Edina Forte - navode iz KO SDA Sarajevo.

Dakle, dodaje se u saopćenju, "evidentno je da Enver Hadžiahmetović nije prošao obaveznu konkursnu proceduru za radno mjesto glavni inženjer za mašinske poslove sa pripadajućom osnovnom neto plaćom od 1.583,00 KM, kao i to da mu je Kemal Ademović, direktno ignorišući navedeni Zakon i Uredbu, dao Ugovor na neodređeno vrijeme".

- Pozivamo nadležne organe da ispitaju cijeli slučaj, a neustavnog ministra u Vladi KS, "nezavisnog eksperta" i istovremeno NIP-ovog kandidata za načelnika Breze, te vlasnika nelegalnog ugovora o radu u KJKP VIK Hadžiahmetovića, da hitno podnese zahtjev za sporazumni raskid svog nezakonito dobijenog ugovora i time dokaže da je on "časni", "pošteni" i "hrabri" - kako kadrove NIP-a opisuje njihov predsjednik Konaković. Također, pozivamo M-tel Vladu da prestane donositi populističke propise, posebno ukoliko će kasnije iste sama kršiti - navodi se u saopćenju.