open-navfaktor-logo
search
Pušten kući
Nesreća u Hrvatskoj: Djed Đuro priznao da je naletio na dvojicu dječaka
Nije bilo osnova da ga se zadrži u pritvoru, bila je današnja odluka pravosuđa
14.06.2019. u 17:50
get url
text
Privođenje Đure Korena
Privođenje Đure Korena

Đuro Koren (77) koji je danas priveden tužilaštvu u Koprivnici zbog sumnje da je naletio na dvojicu dječaka bit će pušten na slobodu! Kako saznaje Podravski.hr, određena mu je mjera opreza, no moći će ići svojoj kući, a vozačka će mu dozvola biti uzeta. Također, potvrđeno je kako je priznao da je on vozio i skrivio nesreću.

- Obilazio sam djecu, vozio sam auto… - između ostalog je rekao, te uglavnom dodavao: "Ne sjećam se…".

Đuro Koren, koji se tereti da je u srijedu oko 18.45 između Koprivničkog Ivanca i Goričkog, u Hrvatskoj, naletio na dvojicu dječaka na biciklima i pobjegao bez da im pomogne, izveo je pravi šou pred tužiteljima, saznaje Podravski. Navodno je najprije tražio branitelja i dobio ga, pa se s njim posvađao, da bi se zatim odlučio braniti sam. Također, vrlo teško je komunicirao s istražnim tijelima i nisu mogli iz njega mnogo toga izvući.

Nije bilo osnova da ga se zadrži u pritvoru, bila je današnja odluka pravosuđa. A, upravo on je danas nešto prije 13 sati priveden iz pritvora na ispitivanje. Bio je zamišljen, umoran i bez izrazite mimike lica. Njega je policija uhapsila nešto prije ponoći u srijedu, pet sati nakon nesreće u kojoj je jedan devetogodišnjak dobio po život opasne ozljede, a drugi je prošao neozlijeđen. Njih je vozač "vw pola" ostavio da leže pored ceste i pobjegao dalje.

Osmogodišnjak koji je prošao bez ozljeda i dalje kod kuće čeka svaku vijest o svom godinu dana starijem prijatelju. Povrijeđeni dječak je jučer popodne podvrgnut višesatnoj operaciji neurohirurga u Klaićevoj bolnici u Zagrebu kako bi mu sanirali hematom na mozgu. Sad je na promatranju i respiratoru, stanje mu je stabilno, ali i dalje opasno, kako je dojavio direktor Klaićeve dr. Goran Roić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.