open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Nemoćno Sarajevo opet pokleklo: Zrinjski u derbiju slavio na Koševu
Drugi prvenstveni poraz uknjižili su fudbaleri Sarajeva pred svojim navijačima.
31.07.2021. u 22:53
get url
text

Nakon Tuzla Cityja puni plijen s Koševa odnio je i Zrinjski. Mostarci su u derbiju 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili sa 2:0.

Meč je riješen za svega 10 minuta. U 25. minuti Tičinović se prirkao iza leđa odbrane Sarajeva i nakon centaršuta Bašića s lijeve strane glavom pospremio loptu u mrežu.

U 35. minuti Zrinjski postiže i drugi pogodak. Bašić je ovoga puta bio strijelac, a asistent Bilbija. Lijepa je to bila akcija gostiju, Bilbija je ostavio loptu petom za Bašića, a ovaj s vrha šesnaesterca preciznim udarcem matirao Dizdarevića.

Bilbija se asistencijom iskupio za promašeni penal u 15. minuti. Kurdić je igrao rukom u šesnaestercu, a sudija Mujić pokazao na bijelu tačku. Loptu je na kreč namjestio Bilbija, izveo "panenku", ali je golman Dizdarević prozreo njegovu namjeru i uhvatio "živu" loptu.

Sarajevo je priliku da smanji deficit imalo u 41. minuti, kada je glavom nakon kornera pokušao Bagarić, ali lopta je otišla iznad gola.

Bordo tim bio je nemoćan da napravi bilo šta, odnosno ugrozi gol Plemića. Pokušali su iz Sarajeva i s izmjenama. Šansu su dobili Sušić, Ahmetović, Kobiljar... Pomaka u igri nije bilo. Možda predstavu Bordo tima najbolje oslikava podatak da za 90 minuta nisu uputili udarac u okvir gola. Vrijedi istaknuti i da povratak Ahmetovića na travnjak poslije devet mjeseci pauze.

Očajnu partiju Sarajeva "začinio" je Amer Dupovac. Kapiten Sarajeva dobio je direktan crveni karton u 80. minuti poslije oštrog starta nad Bašićem.

Sarajevo nakon tri kola ima tri boda, odnosno pobjedu i dva (domaća) poraza. Za Zrinjski je ovo prvi ovosezonski trijumf u drugom meču u sezoni. Podsjetimo da je njihov meč protiv Veleža iz prošlog kola odgođen.

Ranije je Željo na Grbavici savladao Posušje 1:0, dok je u petak Sloboda nadigrala Leotar identičnim rezultatom.

Sutra igraju Široki Brijeg i Radnik, a u ponedjeljak Velež dočekuje Rudar Prijedor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.