Skupština KS

Nema zapošljavanja na neodređeno u institucijama i javnim preduzećima

Objavljeno: 12.10.2018. u 11:03 Autor: R. D.

Nalaže se Vladi Kantona Sarajevo i menadžmentima javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Skupština Kantona Sarajevo da odmah obustavi prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme, piše u inicijativi koju je usvojila Skupština KS

Skupština Kantona Sarajevo naložila je Vladi i menadžmentima javnih preduzeća da odmah obustave prijem radnika na neodređeno vrijeme.

Pred održavanje Općih izbora, kako su tvrdili zastupnici na sjednici, masovno su se u stalni radni odnos primali novi radnici na neodređeno vrijeme. Prijem toliko novih radnika i službenika ne može podnijeti kantonalni budžet. 

Zbog toga su zastupnici sa 18 glasova za, sedam suzdržanih i ni jednog protiv zabranili primanje u stalni radni odnos.

Nalaže se Vladi Kantona Sarajevo i menadžmentima javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Skupština Kantona Sarajevo da odmah obustavi prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme, piše u inicijativi koju je usvojila Skupština KS. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije