open-navfaktor-logo
search
Kršenje mjera
Nelegalna "koronazabava" u prostorijama fudbalskog kluba
Policija je u prostorijama fudbalskog kluba, u mjestu Gornji Podgradci, grad Bosanska Gradiška, zatekla 14 osoba na nelegalnoj "koronazabavi".
26.03.2021. u 11:14
get url
text

Kako je saopćeno, Policijska uprava Bosanska Gradiška kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka štaba za vanredne situacije RS-a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa među stanovništvom, te su tom prilikom evidentirali jedno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Naime, u četvrtak oko 20 sati, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, su u prostorijama fudbalskog kluba, u mjestu Gornji Podgradci, grad Bosanska Gradiška, zatekli 14 osoba, gdje je bila organizovana privatna zabava suprotno mjerama iz zaključaka entitetskog štaba za vanredne situacije. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se osobe D. L. i V. B., obojica iz Bosanske Gradiške, ispitaju na navedene okolnosti, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policijska uprava Bosanska Gradiška poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.