Povodom Nacionalnog praznika Republike Austrije u Domu oružanih snaga u Sarajevu održan je prijem na kojem je Srebreni orden časti za zasluge Republike Austrije uručen načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću kao počasnom predsjedniku Udruženja Austrijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva.

Priznanje je uručio austrijski ambasador u BiH Martin Pammer koji je naglasio na prijemu da će Republika Austrija kao i mnogo puta u prošlosti biti uz Bosnu i Hercegovinu, a da će austrijska vlada nastaviti podržavati proces BiH na putu ka Evropskoj uniji.

Ajnadžić je naglasio da ovo priznanje posvećuje svim članovima Udruženja Austrijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva bez čijeg snažnog angažmana priznanje ne bi bilo dodijeljeno.

- Izuzetno sam počastvovan priznanjem koje mi je dodijeljeno i ovo priznanje je za mene dodatni motiv i obaveza da radim još više na povezivanju naše dvije prijateljske države, povezivanju lokalnih zajednica, naroda, kultura. Austrija i Bosna i Hercegovina imaju historijske neraskidive veze i uvjeren sam da ćemo zajedničkim projektima, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom doprinijeti izgradnji ljepše i svjetlije zajedničke budućnosti - kazao je Ajnadžić.