Kako nemaju rezervne količine uglja u TE Tuzla trenutno su aktivni samo jedan kotao u Bloku 3 i Blok 6.

- Do potpune obustave isporuke toplinske energije neće doći. Trenutne količine uglja koje dobavljamo iz Banovića i Stanara su nam dovoljne da radi jedan kotao u Bloku 3 i Blok 6 na minimalnom tehničkom nivou. Dogovorili smo sa s Centralnim grijanjem Tuzla i Javnim preuzećem Rad iz Lukavca da zbog najavljenih niskih temperatura u petak ujutro, uključimo i drugi kotao u Bloku 3 - izjavio je direktor TE Tuzla Izet Džananović.

Ono što je sigurno jeste da će tokom mjeseca raditi na minimalnim količinama, ali ipak zahvaljujući ugovorima koji su potpisani i za decembar sa rudnicima u Stanarima i Banovićima, građani neće ostati bez grijanja. 

Džananović je naglasio da i kada obustava bude prekinuta i proizvodnja počne u rudnicima Koncerna Elektroprivrede BiH, biće potrebno određeno vrijeme da se prevaziđu problemi koji su nastali u proteklom periodu zbog smanjene isporuke uglja, odnosno potpune obustave. 

Prema posljednjim informacijama, postignut je dogovor između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Saveza sindikata radnika u rudniku FBiH.