- Operativnom centru Policijske uprave Mostar je dojavljeno da je jedno vozilo u naselju Balinovac nasrnulo na pješaka koji je 2004. godište. Pješak je prebačen u Urgentni centar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar gdje je hospitaliziran - rekao je za Faktor Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nakon što je pješak udaren uslijedila je policijska potjera za vozilom.

- Nakon potjere, u sjevernom dijelu grada Mostara slobode su lišene tri osobe iz vozila. Oni su privedeni na krim obradu u Policijsku upravu Mostar. Nakon toga su policijske snage uz pomoć jedinice za podršku stanje javnog reda i mira doveli pod kontrolu. Više nije bilo sukoba - navodi Marić i ističe da policija za sada ne može govoriti o motivima sukoba.

Portal bljesak.info piše da su se u Mostaru danas sukobile dvije grupe huligana, da je oštećeno nekoliko vozila, a da je veće sukobe spriječila policija.

Prema nezvaničnim informacijama portala jabuka.tv u sukob su bile uključene navijačke grupe Ultrasi iz Mostara i Horde Zla iz Sarajeva, a sukobima u Mostaru prethodili su i sukobi u Ljubuškom. A navijači Sarajeva pratili su svoj klub koji je igrao protiv Ljubuškog, a navijači Zrinjskog su boravili u Međugorju, gdje je Zrinjski igrao s Neretvancem.

Prijateljsku utakmicu na stadionu Babovac danas su u Ljubuškom igrali istoimeni tim i gosti iz Sarajeva, a i tu je bilo navijačkih nereda. Utakmicu je pratilo stotinjak navijača Sarajeva, koji su početkom drugog poluvremena primijetili da im neko oštećuje vozila s kojima su doputovali, da bi potom izbio sukob.

Portal sportsport.ba piše da je incident trajao nekoliko minuta, a u jednom trenutku su se mogli čuti i pucnjevi. Zapaljena je i najmanje jedna baklja, a navodno je u zrak je pucao jedan od mještana kako bi smirio situaciju i rastjerao okupljene.