open-navfaktor-logo
search
Prvotimac Olimpika
Nathan Crepaldi Cruz najavio Velež i poručio da vjeruje u opstanak
FK Olimpik će u posljednjoj utakmici 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati ekipu mostarskog Veleža.
04.04.2021. u 13:23
get url
text

Nathan Crepaldi Cruz tokom jesenjeg dijela je stigao u redove Olimpika, a vrlo brzo se pokazao kao pojačanje i izborio za status prvotimca.

- Dolazak u Olimpik pokazao se kao pun pogodak. Dobio sam priliku za igru, što je meni najvažnije bilo u tom momentu. Svakako da sam zadovoljan trenutnom situacijom, a nadam se da će biti još bolje u nastavku sezone - rekao je Cruz na početku razgovora.

O trenutnoj ekipi kaže da je vidljiv napredak u odnosu na jesenji dio.

- Dolaskom šefa Petrovića dosta smo promijenili ekipu, način na koji igramo, dobro smo se spremili i to je vidljivo na terenu. Ekipa pored dobrih rezultata, pruža i bolju igru na terenu i siguran sam da ćemo uspjeti ostvariti naš cilj.

U ponedjeljak slijedi utakmica protiv Veleža.

- Velež je vrlo dobra ekipa o čemu svjedoče i njihovi rezultati. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, ali djeluju jako kao kolektiv i svakako da nam predstoji jedna zahtjevna utakmica. Imali smo dovoljno vremena tokom pauze i da se regenerišemo, ali i analiziramo i pripremimo za duel sa Mostarcima. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe na terenu da ostvarimo novu pobjedu - rekao je u najavi utakmice Brazilac.

Susret između FK Olimpik i FK Velež igra se u ponedjeljak od 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase, a direktan prijenos susreta možete pratiti putem platforme MojaTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.