open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski kanton
Nastavljeno širenje klastera Živinice: Još dvije osobe pozitivne na koronavirus, među njima i maloljetnik
Nakon 267 urađenih testova na koronavirus u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u posljednja 24 sata, potvrđena su dva nova slučaja bolesti COVID-19. Obje novozaražene pripadaju klasteru Živinice, koji sada broji osam osoba.
20.05.2020. u 11:39
get url
text

- Riječ je o jednoj ženskoj osobi u dobi od 63 godine i jednoj muškoj osobi u dobi od 15 godina - potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

U TK je sada ukupno devet aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, a od toga je osam u kućnoj izolaciji, dok prvooboljela žena iz Živinica ima težu kliničku sliku, zbog hroničnih bolesti koje je imala od ranije. Pored osam oboljelih koji pripadaju klasteru Živinice, deveti oboljeli je student iz Gradačca, koji se u našu zemlju vratio iz Finske.

Na UKC-u Tuzla od 27. marta urađeno je ukupno 7.447 testova, a 93 su bila pozitivna. Do sada su preminule dvije starije žene, jedna osoba je prebačena u drugi kanton na liječenje, a osim devet aktivnih slučajeva, svi ostali su se oporavili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.