Rezultati

Nastavak rasta i razvoja Union banke

Objavljeno: 22.03.2019. u 15:37

Zabilježen je rast u svim bitnim segmentima poslovanja

Vedran Hadžiahmetović

FOTO: Union banka

Union banka d.d. Sarajevo je prezentirala poslovne rezultate za 2018. godinu, koji su potvrdili kontinuitet uspješnog i profitabilnog poslovanja u jedinoj komercijalnoj banci u većinskom državnom vlasništvu. Zabilježen je rast u svim bitnim segmentima poslovanja – rast aktive od 19 posto, rast kreditnog portfolija od 16 posto, kao i rast depozita od 19 posto.

-U 2018. godini smo nastavili rast, ostvarili odlične poslovne rezultate i potvrdili status jedne od najbrže rastućih banaka na BH. bankarskom tržištu, a posebno ističemo rast kreditnog portfolija u segmentu kreditiranja stanovništva u visini od 90 posto. Ponosni smo na implementirani projekat u saradnji sa našim većinskim vlasnikom, Federalnim ministarstvom financija, odnosno Vladom FBiH. Riječ je o stambenoj liniji za mlade koja je bila izuzetno uspješna, a korisnici stambenih kredita dolaze iz 50 gradova i naselja u FBiH. I u 2019. godini najavljujemo slične projekte. Također, klijenti su nam ukazali povjerenje štedeći u Union banci. Ostvarili smo značajan rast depozita u odnosu na prethodnu godinu i ponovo bili dobitnici prestižne nagrade Zlatni BAM za ovu kategoriju - izjavio je Vedran Hadžiahmetović, predsjednik Uprave Union banke.

Union banka

Union banka je 2018. godinu završila sa ukupnom aktivom u iznosu od 775,5 miliona KM, što je čini najvećom bankom u BiH u većinskom domaćem vlasništvu, sa dvostruko većom adekvatnošću kapitala u odnosu na prosjek tržišta. Kada je u pitanju dobit, iz Union banke naglašavaju da je pozitivno poslovanje cilj svake uspješne kompanije, ali da je visina dobiti isključivo u funkciji rasta i razvoja Union banke, te da je fokus poslovanja na odgovornom upravljanju troškovima, saopćeno je iz Banke.

Izvor:   Marketing

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije