open-navfaktor-logo
search
Serie A
Napoli pokorio San Siro, Kruniću 60 minuta
Jedan od najzanimljivijih susreta 27. kola Serie A između Milana i Napolija pripao je gostima koji su na San Siru slavili s 1:0.
14.03.2021. u 22:42
get url
text

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imali su gosti preko Piotra Zielinskog u 16. minuti susreta, ali je Gianluigi Donnarumma odlično intervenisao.

Zielinski je i u 30. minuti bio u šansi, ali je ovoga puta šutirao preko gola.

Milan, u čijem sastavu je od prve minute zaigrao bh. reprezentativac Rade Krunić, nije imao ozbiljne prilike u prvom dijelu susreta.

Nakon što je Napoli preko Mattea Politana poveo u 49. minuti, Stefano Pioli je brzo reagovao. U 60. minuti susreta napravio je trostruku izmjenu, a teren je tada napustio i Krunić.

U 58. minuti nova dobra intervencija Donnarumme je spriječila drugi gol Napolija. Zaprijetio je Fabian Ruiz.

Kako je igrao Milan večeras možda najbolje opisuje podatak da je prvu ozbiljniju priliku domaćin imao u 71. minuti, ali je šut Ante Rebića "skinuo" golman gostiju David Ospina.

U preostalih 20ak minuta, računajući i sudijsku nadoknadu, rezultat se nije mijenjao, pa je Napoli stigao do važnih bodova za priključak vodećim timovima Serie A.

Vrijedi još napomenuti da je u sudijskoj nadoknadi isključen hrvatski napadač Ante Rebić, pa je Milan posljednji sudijski zvižduk dočekao sa deset igrača na terenu.

Ranije danas Juventus je slavio s 3:1 u gostima kod Cagliarija uz hat-trick Cristiana Ronalda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.