Tuzlaci su do pobjede stigli golovima u drugom poluvremenu, a mrežu raspoloženog Lučića pogađali su Baraban i Zukić.

- Bez sumnje ovo je nama jedna od najbitnijih strateških utakmicu, u ciklusu od kada sam ja ovdje. Vrlo je bitna bila ova tzv. potvrdna utakmica. Prethodne četiri utakmice su bile "medeni mjesec", kada sve štima, sada je trebalo potvrditi da smo kvalitetna ekipa. Hvala navijačima na podršci, čestitam mojim momcima, ali i Radniku, koji je odigrao fantastičnu utakmicu - rekao je poslije meča strateg Slobode Zlatan Nalić.

Slobodu pod komandnom palicom Nalića krasi igra sa mnogo trke, visok presing, a na pitanje novinara koliko Tuzlaci mogu izdržati u ovom tempu nekadašnji kandidat za selektora BiH je kazao:

- Mi radimo da pojačamo tempo.

Trener Radnika Mladen Žižović čestitao je Slobodi na zasluženoj pobjedi.

- U prvom poluvremenu nismo imali kvalitetnu organizaciju igre. Poremetila nas je povreda rovitog Đurića. I u takvom raspoloženju smo imali dva izlaska na golmana, mogli smo povesti, što možda ne bi bilo zasluženo, s obzirom na to da je Sloboda imala nekoliko prilika. U drugom poluvremenu stvari su se okrenule, Sloboda zasluženo dobila, iako smo imali situaciju da se kod 1:0 vratimo u igru. Kada promašite onda dobijete i drugi gol. Ovom prilikom želim da pohvalim suđenje - rekao je Žižović.