Podsjećamo, prije nekoliko dana se na društvenim mrežama pojavila snimka Pioline na kako jedva stoji na nogama, što je uznemirilo javnost.

VEZANI TEKST - Iz Parka tvrde da ima posebnu njegu: Nije tačno da je lavica zlostavljana, Piolina ima poteškoće u razvoju i kretanju

- Kantonalni veterinarski inspektor Inspektorata veterinarske inspekcije KUIP Kantona Sarajevo je izvršio kontrolu KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo i utvrdio da je mlada lavica Piolina rođena u avgustu 2014. godine a već u decembru iste godine ju je majka povrijedila u predjelu kralježnice. Na Katedri za veterinarsku rendgenologiju i fizikalnu terapiju Veterinarskog fakulteta Sarajevo je 17.6.2016. godine urađeno rendgensko snimanje kukova, lumbalnog, torako lumbalnog i cervikalnog dijela kralježnice mlade lavice - navodi u pisanom odgovoru Hasija Hasanspahić, kantonalni veterinarski inspektor i dodaje:

- Nalaz je pokazao da na nativnim rendgenskim snimcima kralježnice nisu uočene rendgenski vidljive promjene. Inspektor je zahtijevao da se u toku dana uradi ponovo klinički pregled životinje od nadležne Veterinarske stanice Sarajevo u saradnji sa prof. Vedadom Škapurom. Klinički pregled mlade lavice Pioline u Pionirskoj dolini uradili su uposlenici Veterinarske ambulante Slatina.

Dodaje kako se mišljenje stručnjaka temelji na ranijoj povredi kralježnice koju je mladunče zadobilo sa četiri mjeseca starosti, te otežanom rastu i razvoju do danas.

- Uposlenici Veterinarske stanice su istakli da životinja nije zlostavljana, dehidrirana i neuhranjena, kao i da se menadzment ZOO vrta obavezao da će kontaktirati ZOO Centre u regionu za mišljenje šta uraditi najpovoljnije za lavicu, koja je divlja mačka sa posebnim potrebama - navodi Hasanspahić. 

Ovako je izgledala Piolina kada je imala godinu dana, tačnije 2015. godine  

Ovo je snimak koji je uznemirio javnost prije nekoliko dana.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ovo nije humano, pa hocemo li i na ovo zazmiriti? @opcinacentarsarajevo @dnevniavaz @faktorba @senzacijaa @crnahronikabih @crna_hronika.info

Objavu dijeli sarajevske ulice (@sarajevske.ulice)