open-navfaktor-logo
search
Održavanje finansija
Nakon što je Kolašinca posudio Schalkeu, Arsenal od Narodne banke pozajmio 120 miliona funti
Arsenal je od Narodne banke Engleske posudio 120 miliona funti kako bi nesmetano mogao održavati svoje finansije u vrijeme pandemije koronavirusa.
07.01.2021. u 20:04
get url
text

Jedan od najbogatijih engleskih klubova prijavio se za državnu pomoć nakon što je zadovoljio sve uvjete koje je Vlada Velike Britanije postavila za kompanije s visokim kreditnim rejtingom koje čine veliki doprinos britanskoj ekonomiji.

Arsenal će posuđenih 120 miliona funti vratiti do maja ove godine, kao i Tottenham koji je u u oktobru prošle godine na identičan način posudio 175 miliona funti.

Arsenal je za fiskalnu godinu 2019. prijavio 27 miliona funti gubitka, a očekuje se da će u 2020. gubitak biti drastično veći zbog problema s koronavirusom.

Uprkos lošim finansijskim rezultatima, Arsenal je svejedno u oktobru Thomasa Parteya platio 45 miliona funti, a u klubu je i dalje Mesut Özil čija sedmična plaća iznosi 350.000 funti.

Topnici su nedavno Schalkeu posudili fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca do kraja sezone, kada će njemački tim imati pravo da otkupi njegov ugovor, naravno ukoliko bude želio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.