Uprava Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) u Banjoj Luci oglasila se danas povodom jutrošnjeg tragičnog događaja, kada je pacijent ove zdravstvene ustanove počinio samoubistvo skokokm sa četvrtog sprata zgrade.

Pojasnili su da je nekoliko minuta prije 10 sati pacijent P. S. (56) koji je bio hospitalizovan od 9. decembra 2019. godine u Klinici za plućne bolesti zbog najtežeg oblika neizlječivog hroničnog oboljenja pluća,počinio samoubistvo skočivši sa prozora svoje bolesničke sobe.

- Naglašavamo da je za osoblje Klinike za plućne bolesti i rukovodstvo UKC-a RS-a ovaj tragičan događaj potpuno neočekivan jer pacijent tokom liječenja u našoj ustanovi nije pokazivao znakove psihičke nestabilnosti – istakli su.

Navedeno je da je odjeljenska medicinska sestra nekoliko minuta prije samog događaja obišla pacijenta, nakon čega se udaljila do radnog pulta koji se nalazi desetak metara od bolesničke sobe u kojoj je pacijent bio hospitalizovan.

- Pacijent je u tom momentu iskoristio priliku, otvorio prozor i skočio. Odmah nakon pada pozvan je tim Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje koji je konstatovao smrt, a u 10.20 sati predstavnici MUP-a RS-a bili su na licu mjesta kako bi izvršili uviđaj i sastavili zapisnik – navededno je iz UKC -a.