open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Nakon propale visokorizične deložacije - Glišić: Sve je farsa; Čavka: Žalostan dan
U ovoj pravnoj zavrzlami, koja traje duže od deceniju, na jednoj strani je klub FK Jedinstvo, a na drugoj FK Džaja i porodica poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišić
26.12.2019. u 12:36
get url
text

Nakon četvrtog propalog pokušaja deložacije porodice Glišić sa imovine u banjalučkom naselju Vrbanja, a koje su pratile visoke mjere osiguranja, obje strane u ovom kontraverznom slučaju su izrazile nezadovoljstvo.

U ovoj pravnoj zavrzlami, koja traje duže od deceniju, na jednoj strani je klub FK Jedinstvo, a na drugoj FK Džaja i porodica poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića.

Iako FK Jedinstvo na svojoj strani ima više sudskih presuda, u FK Džaja tvde da je sve to rezultat kriminala i korupcije, te odbijaju da postupe po rješenju o deložaciji.

Prvi čovjek FK Džaja Milivoje Glišić, koji je tokom današnjeg pokušaja deložacije stavio plinsku bocu na balkon i izveo pse, te na razglas prijetio predsjedniku FK Jedinstvo i bivšem zastupniku u NSRS-u Admiru Čavki, nije krio svoje ogorčenje zbog cijelog postupka.

- Ovo je režirana deložacija. Pokušao je četvri put, u sred zime, da istjera porodicu i uništi FK Džaja i otme muzički studio mog sina Dade. To može da se progura samo u Republici Srpskoj. Tačno je da je on došao po sudskoj presudi, ali mi imamo stotine sudskih presuda i ovo je jedna od tih. Moramo prvo poći do toga kako je došao do tih sudskih presuda. Tako što je preko noći došao do 20 dunuma zemlje. Istraživali smo kako se to desilo i ne može biti nikakao drugačije nego da je plaćeno – izjavio je danas Glišić.

{$galerijaFotografija}

Tvrdi i da je namjera da se otme kuća i zemljište na spornoj lokaciji, te da se to onda proda.

- Znam i kome, ali nije momenat da to sada kažem. Imaju dva kupca. Admira Čavku ne ineteresuje klub, jer da ga interesuje, takmičio bi se, a nema nijednog registrovanog igrača. Sve je ovo jedna farsa – rekao je Glišić.

Admir Čavka ističe da neće odustati od toga da se pravosnažne presude izvrše, ali da polako gubi nadu.

- U prisustvu preko stotinu policajaca meni je prijećeno smrću, ali i da će sami sebe spaliti. Policajci nijemo prosmatraju sve. Jako žalosna slika. Nakon toliko vremena svjedočimo nemoći države koja ništa ne može da uradi. Ova porodica je tu bez ikakvog pravnog osnova, a mi imamo sve izvršne presude, potvrđene Vrhovnim sudom RS-a. Ne mogu se izvršiti jer oni prijete smrću meni, sudskom izvršiocu i ostalima. Jako žalosno. Tužan sam. U ime kluba koji predstavljam, moram da izjavim da je ovo žalostan dan – rekao je Čavka.

MILIVOJE GLIŠIĆ.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.