Uprava kluba sa Pecare istakla je da će Ćorić biti prelazno rješenje do izbora novog šefa stručnog štaba u narednim danima

Denis Ćorić bit će vršilac dužnosti trenera Nogometnog kluba Široki Brijeg u utakmici drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine narednog vikenda protiv Slobode u Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava kluba sa "Pecare" istakla je da će Ćorić biti prelazno rješenje do izbora novog šefa stručnog štaba u narednim danima, nakon što je sinoć ostavku podnio makedonski stručnjak Goce Sedloski.

Sedloski je odstupio sa klupe Širokog Brijega poslije lošeg otvaranja sezone, odnosno ispadanja u prvom kolu kvalifikacija UEFA Evropa lige od Kairata (dva poraza 1:2), te nakon što je izgubio juče i u prvom kolu Premijer lige BiH na domaćem terenu u duelu sa Čelikom, rezultatom 0:1.

- Ovaj klub ima odlične mlade igrače i pojedince s kojima ima itekako lijepu budućnost. Nadam se da će moj nasljednik ostvariti još veće uspjehe i rezultate. Odlučio sam napustiti ovu poziciju nakon utakmice s Kairatom, no za tri dana počinjalo je prvenstvo i nije bilo korektno prema klubu i situaciji. Sada klub ima vremena pronaći mog nasljednika. Najvjerojatnije ću napraviti pauzu od trenerskog posla i posvetiti se drugoj ulozi u fudbalu. Stekao sam puno prijatelja ovdje i htio bih se još jednom svima zahvaliti za prelijepu godinu koja će ostati zauvijek u mome sjećanju - istakao je Sedloski.