Oglasio se Sindikat

Nakon odluke o smjeni Zornića, počelo prebacivanje radnika Toplana na druga radna mjesta

Objavljeno: 30.09.2019. u 17:36 Autor: B. T.

Svoje zahtjeve Sindikat Toplana danas uputio Skuštini i Vladi Kantona Sarajevo; Upravi, Nadzornom odboru i Vijeću uposlenika preduzeća te SDP-u BiH.

Sindikat se ograđuje od situacije sa Zornićem

Sindikat KJKP Toplane Sarajevo danas je donio stav u vezi novonastale situacije “oko upravljačkih struktura”, a nakon što je u javnost izašla informacija da je Enver Zornić (SDP), direktor preduzeća,  presuđen za ratni zločin.

Sindikat izražava zabrinutost što je došlo do propusta prilikom imenovanja direktora, a kako kažu, preduzeće i radnici ne žele biti povezani te se ograđuju od svih dešavanja vezanih za ovaj slučaj. Kako dodaju, to je doprinijelo urušavanju rejtinga Toplana te podržavaju predloženu smjenu Zornića.

Svoje zahtjeve Sindikat je danas uputio Skuštini I Vladi Kantona Sarajevo; Upravi, Nadzornom odboru i Vijeću uposlenika preduzeća te SDP-u BiH.

- S obzirom na novonastalu situaciju u vezi Odluke Vlade Kantona Sarajevo da se pokrene procedura prijevremenog razrješenja direktora, Sindikat Toplana zahtjeva da se odmah obustave sve radnje kojima se vrši pritisak na određeni broj radnika – kaže se u zahtjevu, uz objašnjenje da je, nakon odluke Vlade KS o smjeni Zornića, “došlo do pokretanja procedura za smjenu radnika sa određenih radnih mjesta i prebacivanje istih bez ikakvog obrazloženja I potreba”    

Sindika zahtjeva da se odmah zaustave sve radnje koje dovode do uznemirenosti radnika i ishitrenog prebacivanja sa njihovih radnih mjesta.

Foto: Damir Hodžić


Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije