open-navfaktor-logo
search
Putem Facebooka
Nakon informacija o "hapšenju" Fikret Abdić se obratio javnosti
Načelnik Općine Velika Kladuša i osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić, nakon informacije da su sinoć pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) došli na njegova vrata i, kako je kazao, "pokušali ga uhapsiti", oglasio se videoporukom, koja je objavljena na Facebook stranici njegove Laburističke stranke.
30.09.2021. u 14:52
get url
text

U izjavi je naveo "da mu je savjest mirna i da sve što radi, radi organizovano, na dugu stazu i kvalitetno".

Dodao je "da čini veliki napor da u pravom smjeru pokrenem aktivnosti na području Velike Kladuše".

Abdić je u izjavi pričao o pandemiji koronavirusa, njegovom zdravstvenom stanju, godinama... Poručio je kako je "jači od svih pritisaka".

VEZANI TEKST - SIPA se i zvanično oglasila o slučaju "hapšenja" Fikreta Abdića

Iz Laburističke stranke su saopćili kako "cjelokupna sinoćnja situacija nije jasna nikome ko je bio dio ove priče, s obzirom na to da su službenici spomenute policijske agencije, prvo došli s naredbom da privedu Fikreta Abdića, a potom naprasno prekinuli akciju bez ikakvog detaljnijeg objašnjenja".

- Tokom akcije načelnik Abdić je odbijao krenuti sa policijskim službenicima bez prisustva svoga advokata, no i dalje nije jasno da li je to razlog zbog kojeg je obustavljena procedura izvršenja hapšenja - naveli su iz Abdićeve stranke.

S druge strane, ni iz SIPA-e nije stiglo objašnjenje šta se ustvari desilo, tek su se u popodnevnim satima oglasili zvaničnim saopćenjem za javnost u kojem su naveli kako "navedeno lice nije lišeno slobode, od policijskih službenika SIPA-e".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.