Južna Koreja

Nakon 30 godina od zločina uhapšen serijski ubica

Objavljeno: 19.09.2019. u 16:43

On je negirao navode i ne može biti procesuiran, jer je zločin zastario. Među žrtvama se nalaze žene starosne dobi između tinejdžerskih godina do žena u 70-im godinama

FOTO: Ilustracija

Južnokorejska policija vjeruje da su možda riješili slučaj zloglasnog serijskog ubice koji je silovao i ubijao žene prije 30 godina. Policija je od 1986. do 1991. godine posvetila oko 1,8 miliona radnih dana kako bi istražila smrt 10 žena u ruralnim dijelovima Hwaseonga, južno od Seula.

Novi DNK testovi povezali su Lee Chunjae (56) sa najmanje tri ubistva, javio je BBC. Osumnjičeni već izdržava doživotnu kaznu zbog silovanja i ubistva svoje snahe 1994. godine.

On je negirao navode i ne može biti procesuiran, jer je zločin zastario. Među žrtvama se nalaze žene starosne dobi između tinejdžerskih godina do žena u 70-im godinama.

Ovi događaji služili su kao inspiracija za nagrađivani film "Sjećanja na ubistva" ("Memories of Murder"). Policija je ispitala oko 21.000 ljudi tokom slučaja i bez uspjeha upoređivala otiske otprilike 20.000 ljudi. Žrtve su uglavnom udavljene, a ubica je koristio predmet žrtve za zločin, kao što su obične ili najlonske čarape.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije