open-navfaktor-logo
search
NBA play-off
Nakon 28 godine: Bivši tim Mirze Teletovića izborio veliko finale
Uvjerljivom pobjedom na Los Angeles Clippersima 130:103 košarkaši Pheonix Sunsa plasirali su se u finale play-offa NBA lige, nakon što im je finale Zapadne konferencije pripalo rezultatom 4:2.
01.07.2021. u 07:39
get url
text

Za Sunse ovo je treće finale u historiji franšize, a u posljednjem, prije 28 godina, poraženi su od Chicago Bullsa predvođenih Michaelom Jordanom. Tada je Phoenix, čija je prva zvijezda u to vrijeme bio legendarni Charles Barkley, u velikom finalu poražen s 4:2. 

Kada je riječ o samoj utakmici, do četvrte pobjede u seriji Sunsi su stigli zahvaljujući odličnoj igri u posljednjoj četvrtini, iako su od samog početka utakmice bili u prednosti.

Prvo ime susreta bio je Chris Paul sa 41 poenom, dok je Devin Booker zabio 22. U sastavu Cippersa najbolji su bili Marcus Morris s 26 i Paul George s 21 poenom.

Phoenix, bivši tim našeg Mirze Teletovića, će se za titulu boriti s pobjednikom duela između Atlanta Hawksa i Milwaukee Bucksa, a rezultat u ovoj seriji je trenutno 2:2. Vrlo lako bi se moglo desiti da u velikom finalu gledamo dvije ekipe za koje je igrao sadašnji predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.