Za ovu odluku glasalo je šest članova CIK-a, dok je Vlado Rogić bio protiv.  Rogić je podsjetio da je tražio po službenoj dužnosti ponovno brojanje na biračkim mjestima u Izbornoj jedinici Jug, ali CIK nije tada krajem decembra usvojio njegov prijedlog.

- Ovo je nelogično i nedosljedno. Mogli su se potvrditi ovi rezultati, a za Izbornu jedinicu Jug naknadno – kazao je Rogić dodajući da se trebala sačekati odluka Tužilaštva HNK koje vodi istrage ili ponoviti izbore u ovoj izbornoj jedinici.  

Izborna jedinica Jug daje dva vijećnika. 

Od 35 mandata u Gradskom vijeću, HDZBiH je osvojio 13 mandata, Koalicija za Mostar 11 mandata, BH Blok 6 mandata, HRS 3 mandata, Prva mostarska partija 1 mandat i "Ostajte ovdje" 1 mandat.

Osvojeni mandati po izbornim jedinicama: 

Gradska izborna jednica - HDZBiH 5 mandata, Koalicija za Mostar 4 mandata, BH Blok 2 mandata, HRS 1 mandat, "Ostajte ovdje" 1 mandat,

Izborna jedinica Zapad – HDZBIH 2 mandata, HRS 1 mandat, BH Blok 1 mandat,

Izborna jedinica Stari Grad – Koalicija za Mostar 2 mandata, BH Blok 2 mandata, Prva mostarska partija 1 mandat,

Izborna jednica Sjever – Koalicija za Mostar 2 mandata,

Izborna jedinica Jugozapad – HDZBIH 5 mandata, HRS 1, BH Blok1

Izborna jedinica Jugoistok – Koalicija za Mostar 2 mandata.

Izborna jedinica Jug - 1 mandat i Koalicija za Mostar 1 mandat.

Nakon 12 godina Grad Mostar dobija Gradsko vijeće u kojem će sjediti:  

HDZBiH - Mario Kordić, Goran Bošnjak, Radmila Komadina, Miroslav Grubišić, Miljana Kovačević, Damir Šunjić, Tomislav Primorac, Ivan Zelenika, Marko Novak, Stanko Ćosić, Antonio Zelenika, Snježana Brkić, Kažimir Milićević

Koalicija za Mostar – Zlatko Guzin, Nataša Jekić, Salem Marić, Anel Kljako, Adil Šuta, Haris Nazdraić, Adem Macić, Mirza Drežnjak, Ibro Husnić, Jasmin Pandur, Alis Čolaković.

BH Blok - Arman Zalihić, Adela Gosto, Lamija Vinković-Duranović, Irma Baralija, Sanel Žuljević, Boško Ćavar.  

HRS - Slaven Bevanda, Vesna Šunjić, Slaven Raguž

"Ostajte ovdje" – Velibor Milivojević  

Prva mostarska partija - Nazif Derviškadić

U Mostaru se gradonačelnik ne bira direktno, već će ga birati vijećnici nakon konstituiranja novog saziva Gradskog vijeća.

Za izbor novog gradonačelnika potrebna je dvotrećinska većina u Gradskom vijeću, odnosno 24 vijećnika. Ako nakon dva izborna kruga niti jedan od kandidata ne dobije potrebnu dvotrećinsku većinu, u posljednjem krugu dovoljna je natpolovična većina, odnosno 18 vijećnika.

U slučaju da u posljednjem krugu dva preostala kandidata dobiju isti broj glasova gradonačelnik će postati mlađi kandidat. 

Lokalni izbori u Mostaru održani su nakon 12 godina, 20. decembra prošle godine. 

Pravo glasa na izborima u Mostaru imala su prema podacima iz Centralnog biračkog spiska 100.864 birača, a njih 52.890 izašlo je na izbore. Mostarci su glasali na 150 biračkih mjesta. U Gradsko vijeće Grada Mostara bira se 35 vijećnika i to u gradskoj izbornoj jedinici koja obuhvata cijelo područje grada 13 i u šest izbornih jedinica gradskog područja još 22 vijećnika. Glasalo se za 22 političke stranke, 4 nezavisna kandidata, 4 koalicije i i jednu listu nezavisnih kandidata, ukupno 370 kandidata.

LOKALNI IZBORI 2020 U GRADU MOSTARU - POTVRĐENI REZULTATI