Dijamant je ove zime "na tržištu", silom prilika, zbog navodnog sukoba sa trenerom Paulom Fonsecom, a među klubovima koji su zainteresovani za njegove usloge ponovo se pominju Inter i Juventus.

Ipak, kako pišu mediji u Italiji, male su šanse da će napadač BiH karijeru nastaviti u milanskom velikanu.

Navodno, kompanija Suning iz Kine, inače vlasnici Intera, odbacila je mogućnost dovođenja Džeke zbog loše finansijske situacije u klubu.

Roma je navodno ponudila Interu zamjenu igrača prema kojoj bi Christian Eriksen stigao u Rim dok bi u suprotnom pravcu otišao Dijamant, no SportMediaset javlja da kompanija Suning nije zainteresovana za ovu opciju.

Suning želi smanjiti troškove u Interu i ne vide nikakvu finansijsku korist u toj razmjeni budući da obojica zarađuju po 7,5 miliona eura godišnje.

Umjesto ove opcije, čelnici Intera se planiraju riješiti danskog pojačanja koje se muči od dolaska u Inter prethodnog januara, ali zasad im to jako teško ide.

S druge strane, rasplet Džekinog statusa čeka i Juventus, koji je i ljetos bio zainteresovan za usluge kapitena Zmajeva, ali je posao propao zbog Milika, jer se Poljak posvađao sa Napolijem i nije mogao stići u Romu, gdje je trebao zamijeniti Dijamanta.