open-navfaktor-logo
search
Komparacija
Nadigrali smo ih u Ligi nacija: Sjeverna Irska i Austrija u kvalifikacijama za EP bolje od BiH
Selekcija Sjeverne Irske poslije tri utakmice zauzima prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi B s maksimalnih devet bodova
11.06.2019. u 12:32
get url
text

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras očekuje utakmica 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Italije. Azzurri su daleko najozbiljniji i najkvalitetniji protivnik u kvalifikacionoj grupi J, a u dosadašnje tri utakmice osvojili su maksimalnih devet bodova.

Izabranici Roberta Prosinečkog prvi poraz u zvaničnim utakmicama upisali su prije tri dana u Tampereu od Finske i u tri utakmice osvojili su četiri boda.

Zmajevi su premijernu sezonu Lige nacija otvorili bolje negoli kvalifikacije za EP i završili na prvom mjestu. U konkurenciji Austrije i Sjeverne Irske naša selekcija je izborila plasman među najbolje reprezentacije u ovom takmičenju.

I dok su izabranici Roberta Prosinečkog u prvom izdanju UEFA-inog novoformiranog takmičenja bili bolji od Austrijanaca i Sjevernih Iraca, situacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo trenutno je obrnuta.

Naime, selekcija Sjeverne Irske poslije tri utakmice zauzima prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi B s maksimalnih devet bodova do kojih su stigli pobjedama protiv Bjelorusije i Estonije (dva puta), a večeras od 20.45 sati gostuje kod Bjelorusije. Ipak, pravi testovi za Sjevernu Irsku slijede u mečevima sa Njemačkom i Holandijom.

Austrijanci nisu bili uspješni kao ekipa Michael O'Neilla. U četiri utakmice osvojili su šest bodova, što je učinak koji bi naša reprezentacija mogla nadmašiti samo u slučaju eventualne pobjede u večerašnjem meču protiv Italije.

Austrija je loše otvorila kvalifikacije s dva poraza, kući od Poljske (1:0) i u gostima od Izraela (4:2), da bi potom uslijedile dvije pobjede protiv Slovenije (1:0) i Sjeverne Makedonije (4:1).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.