Na zapadu i sjeverozapadu Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Sokolac 14, Ivan-sedlo 17, Bugojno, Drvar, Jajce, Livno, Srebrenica, Tuzla 18, Doboj, Sarajevo, Zenica 19, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Zvornik 20, Brčko 21, Široki Brijeg 22, Grude 23, Trebinje 24, Mostar i Neum 27.

U BiH danas će preovladavati umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini padavine su moguće na sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom, sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni. 

U Sarajevu danas će biti sunčano uz umjerenu oblačno. Poslijepodne doći će do postepenog naoblačenja. Prema kraju dana ili u večernjim satima su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.