Tužiteljica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, nakon ispitivanja Kemala Brkanića (35) i Edina Bekića (55), koji su uhapšeni prekjučer zbog sumnje da su rasturali heroin, zatražila je od Kantonalnog suda u Sarajevu da im odredi jednomjesečni pritvor.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, pritvor za osumnjičene zatražen je zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela.

Brkanića i Bekića priveli su krim-policajci Odjela za droge MUP-a KS u akciji kodnog naziva "Pijaca", kada su prilikom pretresa kod Brkanića pronašli i oduzeli 91 paketić heroina.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je akcija hapšenja izvedena na pijaci "Ciglane", gdje Brkanić drži štand na kojem prodaje knjige, a gdje se i odvijala kupoprodaja heroina.

- Bekić je drogu nabavljao, čuvao, dogovarao kupoprodaju s konzumentima, te je po potrebi donosio i ostavljao kod Brkanića od kojeg su je oni onda preuzimali. Drogu je krio u šteku ispod štanda na kojem je prodavao knjige - ispričao nam je ovaj izvor.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo ranije je potvrđeno da je osim heroina pronađenog kod Brkanića prilikom hapšenja, kod Bekića nađen i novac koji najvjerovatnije potječe od preprodaje droge.

Odluku o pritvoru za osumnjičene sudija za prethodni postupak donijet će u naredna 24 sata.