open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta
U toku su i sanacioni radovi u tunelu Vranduk, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera
19.06.2019. u 07:46
get url
text

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz. 

Sanacioni radovi izvode se na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5), zbog čega je na snazi obustava saobraćaja. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce - Jezero, a za vozila preko sedam tona Crna Rijeka - Mrkonjić Grad.

U toku su i sanacioni radovi u tunelu Vranduk, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog istražnih radova danas od 7 do 17 sati jednom trakom saobraćat će se na regionalnom putu R-413 Turbe - Banja Luka (u mjestu Stokanići).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se  magistralni putevi: Jošanica - Stup, Srebrenik - Orašje, Olovo - Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Bradina - Podorašac, Cazin - Srbljani - Bosanska Krupa, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BiHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.