On je oko 12:15 sati sletio na aerodrom Nikola Tesla, a čekali su ga navijači, brojne medijske ekipe.

Fanovi najboljeg tenisera svijeta donijeli su zastave Srbije, "rekvizite" poput šajkače, transparente.

Navijači, ali i brojne novinarske ekipe uzalud su čekali, jer je Đoković "zbrisao" s aerodroma.

FOTO: Anadolija

Đoković je 4. januara rekao da mu je odobreno medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv koronavirusa. Vlada države Viktoria i organizatori turnira odobrili su njegovo medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv COVID-19 za takmičenje, što mu je omogućilo da dobije vizu za putovanje. Ali, australske granične snage odbile su izuzeće i ukinule mu vizu po dolasku u Melbourne. Đoković je potom proveo četiri noći u hotelskom pritvoru prije nego što je sudija u ponedjeljak poništio odluku o ukidanju vize.

VEZANI TEKST - Nova rampa: Đoković ne može ni u Francusku?
 

Međutim, Đoković je priveden u subotu nakon što su mu australske vlasti po drugi put ukinuli vizu. Savezni sud s tročlanim vijećem u nedjelju je jednoglasno presudio protiv Đokovića, nakon što je saslušao njegov slučaj.

Australija nalaže da se svi igrači potpuno vakcinišu protiv koronavirusa kako bi se takmičili na prvom ovogodišnjem Grand Slam teniskom turniru.

Novak Đoković poletio je u ponedjeljak avionom iz Dubaija za Srbiju nakon što je deportovan iz Australije.

U međuvremenu, loše vijesti za Đokovića stižu i iz Francuske, jer tamošnje vlasti odlučile su da će i za drugi Grand slam turnir u sezoni, Roland Garros, takmičari morati da imaju potvrdu o vakcinaciji.