open-navfaktor-logo
search
Velika Britanija
Muslimani i kršćani napravili mobilnu igricu u borbi protiv predrasuda o islamu
Shahid Ahmad, vlasnik studija Ultimatum Games u kojem je kreirana igrica, istakao je kako je potrebno otvoreno se zalagati za svoju vjeru i pomoći u ispravnom predstavljanju muslimana u javnosti
02.11.2019. u 08:24
get url
text
get url
text

Nekoliko mladića, muslimana i kršćana, iz Velike Britanije osmislili su mobilnu igricu kako bi dali svoj doprinos borbi protiv predrasuda prema muslimanima u svijetu. Igrica "Virtue Reality" je kreirana uz podršku međunarodne humanitarne organizacije Islamic Relief, a njen glavni cilj je na pravi način predstaviti islam i muslimane kao i pružiti podršku ovoj organizaciji.

Iz ove organizacije su kazali kako se nadaju da će ova originalna mobilna igrica bar donekle pomoći da se smanje stereotipi prema muslimanima u svijetu. Shahid Ahmad, vlasnik studija Ultimatum Games u kojem je kreirana igrica, istakao je kako je potrebno otvoreno se zalagati za svoju religiju i pomoći u ispravnom predstavljanju muslimana u javnosti, dodajući kako vjeruje da će ova igrica tome značajno doprinijeti.

Istakao je kako je ova mobilna igrica osmišljena tako da bude dostupna što većem broju korisnika diljem svijeta.

-Stvarno sam sretan zbog ovoga što smo osmislili. Imamo baš lijepu mobilnu igricu - kazao je Ahmad, dodajući kako se nada da će igrica biti efikasna u razbijanju postojećih stereotipa o islamu i muslimanima.

-U igrici imate različite karaktere, ali svi su nasmijani i svi rade super posao, a to je spašavanje ljudskih života. To do sada nije bio slučaj u drugim igricama - kazao je Ahmad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.