open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Musemić otkrio šta je odlučilo pobjednika; Ivković: Drugo poluvrijeme smo izvukli na mišiće
Husref Musemić i Tomislav Ivković, treneri Tuzla Cityja i Željezničara u različitim raspoloženjima dočekali su kraj utakmice na Grbavici.
16.10.2021. u 19:08
get url
text

Plavi su slavili sa 2:1 i to zahvaljujući golovima Vrhovca i Zdunića u prvom poluvremenu. Gosti su preko Džafića u 66. minuti stigli samo do počasnog gola.

- Rano smo primili prvi gol. Poslije toga smo bili bolji, ali poslije toga opet primimamo gol. Taj gol je i presudio pobjednika. Čestitam Želji na pobjedi.

Nukić nije mogao igrati zbog tri kartona. Sljedeću utakmicu ima pravo nastupa - kazao je Musemić za Moja TV.

S druge strane Ivković smatra da je Željina pobjeda čista i zaslužena.

- Drugo poluvrijeme smo izvukli na mišiće. Krvarili smo i borili se. City je ozbiljna ekipa, ali moram čestitati igračima koji su ostavili srce na terenu. Svi su dali i više od maksimuma. Mislim da je 2:1 realno. Sretan sam, zadovoljan i čestitam svima - kazao je Ivković za Moja TV, dodavši:

- Prolazimo pozitivnu, dobru fazu. Dobili smo samopouzdanju, ali da to ne pređe u dozu neozbiljnosti. Imali smo i tokom sedmice problema, ali sve je završilo dobro. Prvo ćemo razmišljati o srahovito važnoj utakmici u Posušju, a onda ćemo o Kupu i novom meču protiv Tuzla Cityja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.