open-navfaktor-logo
search
Pred Velež
Musemić: Čim jednu izgubiš, svi su pametni, svi znaju šta je trebalo i kako je trebalo
Tuzla City u prošlom kolu doživio je prvi ovosezonski poraz u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
24.09.2021. u 13:57
get url
text

Trener "plavih" Husref Musemić nije pretjerano razočaran zbog toga. To je fudbal, veli, i dodaje kako je Tuzla Cityju na Pecari protiv Širokog Brijega nedostajao veliki broj igrača. To nije opravdanje već možda uzrok, dodao je.

- Ovo je prvi put da igramo poslije našeg poraza. Vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti da se oporavimo, ovo je za nas nova situacija. Igramo sa ekipom koja je kvalitetna, koja je to pokazala u evropskim utakmicama, s određenim kadrovskim problemima, ali to ne mora ništa da znači - rekao je Musemić.

Strateg mlađeg tuzlanskog premijerligaša kaže da ne zna kako će dešavanja u Mostaru u utakmici Veleža i Borca utjecati na Rođene.

Ne znam koliko su poljulani, ali sigurno nije prijatna atmosfera. Imaju povrijeđenih, imaju kartoniranih igrača. Sve su to problemi s kojima se svi susrećemo, a tako i Velež - dodaje Musemić.

- Kada je naš igrački kadar u pitanju, situacija je puno bolja nego što je to bilo na utakmici sa Širokim, s obzirom na to da nam se neki igrači vraćaju. Učinit ćemo sve da se što bolje pripremimo i da, ako je moguće, pobijedimo utakmicu. Mešinović ima tri kartona, Doffo se vraća u konkurenciju, kao i Nukić. Imat ćemo ih na raspolaganju, da li ćemo ih i koliko koristiti to ćemo da vidimo. Poslije kartona nam se vraćaju Šukilović i Džafić.

Poraz je sastavni dio fudbala, poručuje Musemić.

- Neočekivan poraz u Širokom, a nama je falilo četiri-pet igrača. To je i za Manchester United puno. Ne pravdam se nikome i nemam razloga da se pravdam. Poraz je sastavni dio, ne treba praviti paniku, čeka nas nova utakmica. Nemamo vremena da tugujemo, kao što nemamo vremena da se radujemo. Ovdje je takvo podneblje, odmah ljudi pametuju. Čim jednu izgubiš, svi su pametni, svi znaju šta je trebalo, kako je trebalo - poručio je Musemić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.