Musa je kazao da je u posljednja 24 sata testirano 549 uzorka, od  čega je 18 pozitivno. Dodao je da Federacija do sada ima 84 oporavljena pacijenta i da se očekuje oporavak još većeg broja. Iznoseći podatke rekao je da je od ukupnog broja, 2,4 posto oboljelih čine djeca do sedam godina, a 8,2 djeca školskog uzrasta.

- Djeca razvijaju blage oblike bolesti, što je sretna okolnost. Još jednom bih upozorio građanstvo da se mora držati socijalna distanca - rekao je Musa. 

Kazao je da je do sada na COVID-19 testirano 8.938, a virus je potvrđen kod 722 osobe.

Najviše potvrđenih slučajeva u HNK (215), zatim u TK (82), Zapadnohercegovački (69), Sarajevski (90), ZDK, (81), USK (65), SBK (33), i Kanton 10 (29).

Hospitaliziran je 51 pacijent, a na respiratoru trenutno je sedam pacijenata.

- Nalazimo se na kraju sedme sedmice, kada govorimo o cijeloj BiH. Negdje 28. marta ostvarili smo broj sa prvih 100 potvrđenih slulajeva. Nakon tog perioda dolazi do eksponencijalnog porasta. Mi smo taj scenarij izbjegli. Pratimo stanje, cilj je razvući epidemiju kako bi se ostavilo vrijeme da se svima kojam je potrebna zdravstvena pomoć i adekvatno odgovori. Svako grupiranje ljudi predstavlja rizik od širenja virusa - rekao je Musa.