Precizirala je da je jutros pod nadzorom javnog tužioca RS-a nastavljen uviđaj na mjestu gdje je izvršeno to krivično djelo, a pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS vrše pregled šireg područja.

- U okviru istrage u toku su pretresi na 13 lokacija koje koristi osam osoba na području Banje Luke i Istočnog Sarajeva - naglasila je Miljanović.

Više osoba je privedeno i kriminalistika obrada nad njima je u toku. Iz MUP-a RS-a su sinoć objavili fotografije osoba na motociklu za koje se sumnja da su izvršioci ubistva Slaviše Ćuluma u naselju Dragočaj u Banjoj Luci. Pozvali su građane da ako su primjetili te dvije osobe i motocikl da svoja saznanja prijave na telefonski broj policije 122.

Video-snimak je izuzet u Dragočaju, gdje je u petak ubijen Ćulum, od ranije poznat kao vođa jedne od kriminalnih grupa. On je osuđivan za više krivičnih djela i prije mjesec dana je izašao iz zatvora u Foči. Ćulum je ubijen iz zasjede, u automobilu na lokalnom seoskom putu.

Prije deset godina ubijen je njegov brat, Nedeljko Ćulum, u pucnjavi dvije sukobljene kriminalne grupe. Slaviša Ćulum je prijetio da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata.