Saopćeno je to iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Akcija je provedena pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a rezultat je višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - Policija privodi osumnjičene za fingiranje saobraćajnih nezgoda

- Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području Kantona Sarajevo i devet na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja. Akcija Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi se u saradnji sa kolegama iz Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS-a, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a KS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, što je potvrda naše opredjeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protivzakonitog ponašanja policijskih službenika – kazali su iz Uprave policije MUP-a KS.

Navode da je do sada u službene prostorije privedena 31 osoba, od čega je šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS.

- Nad njima se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s tim – zaključuju iz MUP-a KS.