open-navfaktor-logo
search
Mladi stoper
Muharemović: Juventus me zapazio na utakmici BiH, mogao sam igrati za Austriju ili Sloveniju, birao sam srcem
Boje Juventusa u ekipi juniora brani mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Tarik Muharemović.
08.04.2022. u 10:16
get url
text

Mladi stoper je za portal Reprezentacija.ba govorio o početku svoje karijere, dolasku u Juventus i nastupu za omladinske selekcije BiH.

- Imao sam mogućnost da zaigram za Austriju ili Sloveniju. Ipak, to me nije zanimalo. Ja sam čekao na moju Bosnu i Hercegovinu jer mi za nju srce kuca. Do kraja svoje karijere ću igrati samo za Bosnu i Hercegovinu - rekao je Muharemović.

Ističe da ga je Juventus zapazio u prijateljskom meču protiv Hrvatske.

- U austrijskoj Bundesligi sam igrao redovno u prvom timu Wolfsbergera i bio sam zadovoljan svojim igrama. Skauti Juventusa su me uočili u prijateljskom meču U-19 BiH i Hrvatske u Svetom Martinu na Muri. Mnogi kažu da je bilo prerano što sam prešao u Juve, ali ja ću dati sve od sebe da pokažem da to nije tako - rekao je mladi stoper i dodao:

- Veoma sam zadovoljan svojom minutažom. Igram svaku utakmicu, a u klubu se mnogo radi na taktičkim detaljima. Treniram naporno i cilj je da naredne sezone dobijem minutažu u prvom timu.

Muharemoviću je želja da zaigra za našu A reprezentaciju.

- Već sam igrao za U-21 BiH, i volio bio da nastavimo kao i u U-19. U našem stručnom štabu su rekli da su zadovoljni mojim nastupom. Naravno, selektor i njegovi saradnici odlučuju ko će dobiti poziv. A reprezentacija mi je veliki san i nadam se da ću bar neku utakmicu odigrati u timu sa Pjanićem i Džekom - zaključio je fudbaler Juventusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.