open-navfaktor-logo
search
Srozali ugled
Može li se niže pasti: Zmajevi doživjeli novu bruku i ispali u četvrti šešir!
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je novu bruku i jedno od najvećih blamaža u novijoj historiji.
13.11.2020. u 15:19
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - FIFA rang-lista izlazi 22. oktobra: Zmajevi ispali iz Top 50, ostaju li u trećem šeširu?

Zmajevi su totalno srozali ugled i nakon poraza koji su doživjeli sinoć od Irana (0:2), ispali su u četvrti šešir pred žrijeb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Porazom od Irana izabranici selektora Duška Bajevića izgubili su 14 bodova i sada imaju 1.410 bodova. To nam na FIFA rang-listi donosi pad od četiri pozicije - sa 51. na 55. mjesto, a to znači da smo ispali i iz treće jakosne grupe.

BiH su preskočile Grčka i Finska, koja je preksinoć ostvarila veliki trijumf na gostovanju kod Francuske (2:0).

Za povratak u treći šešir uoči žrijeba, koji je na rasporedu 7. decembra, bit će nam potrebno čudo u duelima Lige nacija protiv Nizozemske (15. novembra u Amsterdamu) i Italije (18. novembra na Grbavici).

Ugled smo totalno srozali, mnogi će reći da ne možemo niže, a da li će se bh. tim "probuditi" iz zimskog sna i bar donekle "spasiti stvar", saznat ćemo u nedjelju, odnosno srijedu.

Podsjetimo, upravo će FIFA rang-lista biti ključni faktor kod određivanja jakosnih grupa pred žrijeb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Ispadanjem u četvrtu jakosnu grupu dodatno su nam umanjene šanse da se plasiramo na Mundijal...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.