open-navfaktor-logo
search
Dijamant starter
Može li Edin Džeko ponovo odvesti Inter u nokaut fazu Lige prvaka
Edin Džeko predvodit će napad Intera u večeršnjoj utakmici Lige prvaka protiv Viktorije Plzen na stadionu Giuseppe Meazza, a društvo će mu praviti Lautaro Martinez.
26.10.2022. u 12:22
get url
text

Inter će se plasirati u nokaut fazu Lige prvaka, drugi put uzastopno, ukoliko večeras ostvari pobjedu. Dijamant je prošle godine golovima protiv Shakhtara osigurao italijanskom prvaku povratak među 16 najboljih u Evropi i to nakon deset godina posta, a to će imati priliku i večeras.

Marcelo Brozović jedini je na listi povrijeđenih igrača italijanskog kluba. Romelu Lukaku se oporavio od povrede, ali će ostati na klupi, s obzirom na to da nije igrao od kraja augusta.

Stefan de Vrij ima prednost u odnosu na Francesca Acerbija u odbrani, a Federico Dimarco ispred Robina Gosensa na lijevoj strani, prenosi Football Italia.

Trener Simone Inzaghi je suspendovan pa će ekipu s klupe voditi njegov pomoćnik Massimiliano Farris.

U slučaju trijumfa Inter će se plasirati u osminu finala Lige prvaka drugu sezonu zaredom. Susret je na rasporedu u 18 sati i 45 minuta.

Vjerovatni sastavi

Inter (3-5-2): Onana, Skriniar, De Vrij, Bastoni, Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco, Lautaro Martinez, Džeko. 

Viktoria (4-2-3-1): Stanek, Havel, Hejda, Pernica, Jemelka, Kalvach, Bucha, Jirka, Vlkanova, Mosquera, Chory. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.