open-navfaktor-logo
search
Portugalski trener
Mourinhov potez kojim je "kupio" navijače Tottenhama
Utakmicu Tottenhama i Olympiacosa obilježio je i jedan zanimljiv potez poznatog portugalskog stručnjaka
27.11.2019. u 11:32
get url
text

Fudbaleri Tottenhama zabilježili su i drugu pobjedu pod vođstvom Josea Mourinha, a prvu u Ligi prvaka. Spursi su sa 4:2 savladali Olympiacos, no nije sve najbolje krenulo za tim iz Londona.

Poslije 19 minuta igre gosti iz Pireja vodili su s 0:2. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Dele Alli je smanjio na 1:2, da bi golovima Kanea i Auriera Tottenham u nastavku stigao do totalnog preokreta  i zaslužene pobjede.

Utakmicu je obilježio i jedan zanimljiv potez poznatog portugalskog stručnjaka. U jednom trenutku novi menadžer Tottenhama na klupu je pozvao dječaka koji je bio zadužen za dohvaćanje lopti, što je oduševilo brojne ljubitelje fudbala, a ovaj potez izazvao je i mnogo reakcija na društvenim mrežama. Imao je Mourinho debeo razlog za ovaj potez...


Naime, zahvaljujući dječakovom praćenju igre i brzom dodavanju lopte Spursi su stigli do izjednačujućeg gola već u 50. minuti susreta.

Mourinho je o sakupljaču lopti govorio i nakon utakmice, rekavši kako je upisao asistenciju na meču protiv Olympiacosa.

- Volim inteligentne sakupljače lopte. I sam sam između 10. i 15. godine bio briljantan sakupljač lopti, a i ovaj momak je briljantan. Dijete razumije fudbal, čita igru i upisao je asistenciju. Da bi to uradio moraš da budeš veoma dobar sakupljač lopti. Nije to samo da bi gledao u tribine, reflektore ili zvijezde. On je tu da gleda utakmicu. Pokušao sam poslije da ga pozovem u svlačionicu, ali je nestao - rekao je portugalski stručnjak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.