open-navfaktor-logo
search
Stigla zamjena
Mourinho: Odlazak Džeke sve nas je iznenadio, ali reakcija kluba bila je fantastična
Trener Rome Jose Mourinho priznao je da je odlazak Edin Džeke u Inter bio "iznenađenje".
17.08.2021. u 19:35
get url
text

- Realnost je takva da smo počeli predsezonu misleći da imamo Džeku, ali ono što se poslije dogodilo bilo je pomalo iznenađujuće za sve nas - kazao je Portugalac za Roma TV.

Džeko je godinama unazad bio na pragu odlaska iz Roma. Ovog ljeta uspio je realizirati transfer. Završio je besplatno u Interu, a vjeruje se da će Roma dobiti 1,8 miliona eura ako se Inter plasira u Ligu prvaka.

VEZANI TEKST - Bombarder: Džeko je jedan od najboljih na planeti u 21. stoljeću, ovi podaci to dokazuju
 

Umjesto Džeke na Olimpico je stigao engleski napadač Tammy Abraham. Mourinho smatra da je reakcija kluba bila fantastična.

- Moram reći da su generalni direktor i vlasnici bili briljantni. Tržište je teško, finansijska situacija je teška za svaki klub i transfer je fantastičan. Poznajem Abrahama od djetinjstva. Nikada nije igrao kod mene jer je imao 14, 15, 16 godina dok sam bio u Chelseaju, ali ga poznajem kao igrača, osobu...Engleskom igraču je uvijek teško napustiti svoju zemlju i to dovoljno govori o njemu. Ako napustite Premijer ligu, to je zato jer ste ambiciozni, jer želite igrati za reprezentaciju, dokazati se van Engleske, gdje mnogo engleskih igrača nije imalo briljantne karijere - pohvalno je govorio Mourinho o novom napadaču Vučice.

Roma će za Abrahama platiti 40 miliona eura, uz bonuse. Dogovoreno je da italijanski predstavnik pet miliona eura plati odmah, a ostatak u narednih nekoliko godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.