open-navfaktor-logo
search
Lakše povrede
Motociklista udario sudskog policajca ispred Tužilaštva KS i pobjegao
Motocikl koji je udario službenika sudske policije se kretao iz smjera iz kojeg je zabranjen saobraćaj, te se bez zaustavljanja i zadržavanja udaljio sa mjesta događaja
28.05.2019. u 15:28
get url
text

Policajac Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo danas je lakše povrijeđen kada ga je udario motocikl ispred zgrade sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, gdje je radio na osiguranju.

Kako je saopćeno iz Sudske policije FBiH, policajac A. P. je povrijeđen oko 12 sati, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka fizičkog osiguranja zgrade tužilaštva.

- Naime, prilikom obavljanja redovnih poslova fizičkog osiguranja zgrade Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, motocikl koji se kretao ulicom Radićeva je udario sudskog policajca u predjelu lakta desne ruke, čime mu je nanio lakše tjelesne povrede, što je konstatovano od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju.

Motocikl koji je udario službenika sudske policije se kretao iz smjera iz kojeg je zabranjen saobraćaj, te se bez zaustavljanja i zadržavanja udaljio sa mjesta događaja.

O događaju su upoznati službenici MUP-a Kantona Sarajevo, radi preduzimanja daljnjih mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.