open-navfaktor-logo
search
Futsal
Mostar SC Staklorad po četvrti put šampion Bosne i Hercegovine
Treći susret play-offa Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2020/21. između Mostar SG Staklorada i Salinesa odigran je danas u dvorani "Midhat Hujdur-Hujka" u Mostaru.
24.04.2021. u 20:20
get url
text

Drugu pobjedu u završnici ostvario je Mostar SG Staklorad i tako po četvrti put došao do titule prvaka naše zemlje.

Nakon trijumfa rezultatom 7:4 u prvom meču, tim iz Mostara je prije tri dana poražen u Tuzli od Salinesa sa 0:1. U odlučujućem susretu Mostar SG Staklorad je ponovo pobijedio sa 7:4.

Mostarci do prednosti dolaze već u prvoj minuti. Golman Salinesa Darko Milanović u šestercu prekršajem zaustavlja Nermina Kahvedžića i dosuđen je penal za domaći tim. Precizan sa linije šest metara bio je Anel Radmilović.

Ubrzo je Mostar SG imao još jednu priliku, ali prvo je Milanović odbranio udarac Radmilovića, da bi u nastavku akcije Kahvedžić pogodio stativu.

Mostarci u desetoj minut udvostručuju prednost. Kahvedžić na centru oduzima loptu Slobodanu Rajčeviću, kreće sam ka protivničkom golu i pogađa mrežu za 2:0.

Igrači Salinesa sličnu grešku prave i u 13. minuti, a ovaj put Jovan Lazarević dolazi do lopte i iskosa sa desne strane postiže gol za 3:0.

Nakon odlične akcije Marijo Aladžić u 21. minuti postiže četvrti gol za Mostar SG Staklorad.

U 24. minuti postignuta su dva gola. Prvo je Rajčević smanjio prednost Mostaraca, a zatim Lazarević postiže svoj drugi gol za 5:1.

Milanović u 28. minuti ponovo pravi prekršaj na Kahvedžićem u golmanskom prostoru, a "šesterac" još jednom precizno izvodi Radmilović.

U narednim minutama oba tima su imala nekoliko pokušaja, a rezultat se mijenja tek u 36. minuti kad Davor Arnautović postiže drugi gol za Salines.

Kahvedžić u 38. minuti sa distance šalje loptu u mrežu za 7:2, a na Rajčević u 38. minuti iz deveterca smanjuje prednost Mostaraca na 7:3. Gol za konačnih 7:4 postiže Arnautović u 39. minuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.