Udruženje/Udruga nogometnih/fudbalskih sudija i instruktora suđenja HNK/Ž organizator je Četvrtog tradicionalnog turnira sudijskih udruženja N/FSBiH pod nazivom "Suci humanitarci".

Turnir će se održati 1. februara 2020. godine u Mostaru u dvije dvorane (Bijeli brijeg i Sjeverni logor). Na turniru će nastupiti predstavnici (sudije i instruktori suđenja) svih udruženja iz cijele BiH, koje će biti podijeljene u dvije grupe (početak u 9 sati odvojeno po dvoranama).

Svečano otvaranje turnira je zakazano za subotu 1. februar 2020. godine u 15.45 sati u dvorani Sjeverni logor u kojoj će uslijediti i završnica odmah nakon otvaranja.

Nakon turnira je zakazana večera u hotelu Mostar i humanitarna akcija. Prihod od simboličnih uplata svih učesnika, kojih će ove godine brojati oko 200, bit će doniran na dvije adrese: Caritasovu radionicu s invaliditetom: Nazaret, Emanuel i Betlehem i Udruženje roditelja i prijatelja osoba s posebnim potrebama "SUNCE" Mostar.

- Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da dođu i uveličaju ovu humanitarnu akciju kao i da uživaju u malonogometnim vještinama ljudi u crnom - saopćili su organizatori.

Suorganizator turnira je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.