open-navfaktor-logo
search
Istraga
Mostar: Bomba veće razorne moći bila ispod "audija", Husići napadali novinare!?
Saznajemo i to da je oštećeni prilikom davanja iskaza policiji kazao kako nema ideju ko bi mogao stajati iza napada, kao ni šta bi mogao biti motiv
05.06.2019. u 16:12
get url
text

Policija istražuje ko je i zašto aktivirao eksplozivnu napravu koja je oštetila tri vozila koja su bila parkirana ispred porodične kuće u čijem se prizemlju nalazi i mesnica "Husić". Oštećeni su automobili "audi","BMW" i "smart", ali će tek nakon policijskog uviđaja biti poznato kolika je šteta nastala uslijed eksplozije.

Još se utvrđuje i o kakvoj eksplozivnoj napravi je riječ, a kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, u pitanju je bomba jače razorne moći.

Iz MUP-a HNK tvrde kako su u toku sva potrebna vještačenja, te kako unaprijed ne žele donositi nikakve zaključke. Naš izvor ističe kako je bombaš navodno bombu ostavio ispod "audija".
Saznajemo i to da je oštećeni prilikom davanja iskaza policiji kazao kako nema ideju ko bi mogao stajati iza napada, kao ni šta bi mogao biti motiv.

Novinarima je bio onemogućen rad na mjestu događaja i to upravo od osoba čija je imovina napadnuta. Neki od njih su verbalno i fizički napadali novinare tokom izvještavanja.

Tako je novinarima, iako su bili izvan područja označenog policijskom trakom, na javnoj površini, prijećeno zbog fotografisanja mjesta događaja, a novinarki Dnevnog Avaza Melihi Smajkić su oteli mobitel iz ruke, a potom je natjerali da izbriše fotografije. Sve se dešavalo naočigled policajac, koji su osiguravali uviđaj.

Napad na novinare prijavljen je Policijskoj upravi Mostar i Liniji za pomoć novinarima, a iz MUP-a HNK je rečeno da će protiv počinilaca biti podnesena prekršajna prijava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.