open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
More u Veloj Luci puno fekalija, ne preporučuje se kupanje
S obzirom na to da uzorci mora na plaži Hotela Posejdon u Veloj Luci, zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne zadovoljavaju uslove Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg
21.08.2019. u 11:21
get url
text

More na plaži hotela Posejdon u Veloj Luci, u Hrvatskoj, puno je fekalija, saopćeno je iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije je po dojavi o iznenadnom onečišćenju mora 20. augusta 2019. proveo uzorkovanje mora na plaži Hotela Posejdon u Veloj Luci.

- Laboratorijskom analizom utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli. U skladu sa Uredbom o kvalitetu mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije – saopćeno je iz Dubrovačko-neretvanske županije.

S obzirom na to da uzorci mora na plaži Hotela Posejdon u Veloj Luci, zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne zadovoljavaju uslove Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.