open-navfaktor-logo
search
MUP SBK
Molotovljevi kokteli bačeni na sedam sportskih kladionica u Gornjem Vakufu
Nepoznate osobe sinoć su na području Gornjeg Vakufa u sedam sportskih kladionica bacile boce sa benzinom koje su izazvale požare, te je na objektima pričinjena materijalna šteta. 
06.03.2020. u 09:37
get url
text

To je policiji prijavljeno oko 2.40 sati, te su policajci odmah izašli na mjesto događaja. Oni su potvrdili navode prijave, te pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

- Na lice mjesta izašli su i pripadnici Vatrogasnog društva Gornji Vakuf koji su ugasili vatru. U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju rasvijetljavanja navedenih događaja - navodi se u saopćenju MUP-a Srednobosanskog kantona. 

Prema nezvaničnim informacijama, piromani su na kladionicama razbijali staklo, te untura navodno ubacivali molotovljeve koktele.

U tri kladionice, kako saznajemo, nije pričinjena veća šteta, budući da su boce sa benzinom najvjerovatnije pale na pločice i vatra se nije dalje širila. U ostale četiri kladionice, vatra je zahvatila dijelove objekata pri čemu je nastala materijalna šteta. 

Kako saznajemo, ove kladionice su udaljene jedna od drugih, a neke od njih se nalaze van gradskog područja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.